latinica  ћирилица
28/05/2024 |  08:29 ⇒ 11:48 | Аутор: РТРС

Стевановић: Повећан фонд плата у Српској; Постоји капацитет за веће запошљавање (ВИДЕО)

У Републици Српској повећан је фонд плата и постоји капацитет за веће запошљавање, изјавио је економиста Саша Стевановић, гостујући у Јутарњем програму наше телевизије.
Саша Стевановић - Фото: РТРС
Саша СтевановићФото: РТРС

Стевановић је навео да ће за мјесец - два бити доступне и информације о броју запослених и истакао је да су подаци АПИФ-а о привреди у Српској за ову годину и више него добри.

- Добит је повећана за четвртину. Кад имате већи профит у привреди, имате могућност за веће запошљавање. У претходне двије године створено је више од 1.500 нових предузеника. Повећани су приход и профит и ствара се више јер је повећан обим производње. То се рефлектује на капитал и солвентност привреде која постаје сигурнија - рекао је Стевановић.

Говорећи о мјерама које су се доносиле претходних година у Српској, Стевановић је напоменуо да, када постоји неизвјесност у иностранству, потребно је да се обезбиједи унутрашња тражња.

- Оно што се урадило претходне године јесте да је створена унутрашња тражња која је сачувала капацитет, а сад ћемо видјети домет тих мјера ако се повећа тражња унутар ЕУ. Наш економски циљ је да економију Српске повећамо двоструко више, да имамо визију да ће примања бити двоструко већа у наредних десет година - рекао је Стевановић.