latinica  ћирилица
28/05/2024 |  15:21 ⇒ 18:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Београдска филхармонија изводи оперу "Мадам Батерфлај" 7. и 9. јуна у Коларцу

Београдска филхармонија припрема оперски гала концерт за крај стогодишњег јубилеја уз извођење "Мадам Батерфлај" Пучинија, са шефом-диригентом Габријелом Фелцом 7. и 9. јуна у Коларцу, саопштили су организатори.
Београдска филхармонија (Фото: FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/) -
Београдска филхармонија (Фото: FOTO TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ/)

Због великог интересовања за крај филхармонијске сезоне и оперски спектакл са свјетском подјелом, додаје се извођење и 9. јуна, а улазнице су у продаји од 30. маја на филхармонијској билетарници и онлајн.

Грандиозни филхармонијски јубилеј крунише једнако грандиозан крај сезоне.

Након једног од највећих успјеха у претходној сезони - извођења опере Тоска, Београдска филхармонија се припрема за нови изазов, остајући у опусу Ђакома Пучинија и тако се придружује свјетској прослави стогодишњице од смрти чувеног композитора.

Филхармонија ће полусценски извести оперу "Мадам Батерфлај", причу о трагичној, неузвраћеној љубави кроз приказ сукоба два свијета, Истока и Запада на почетку 20. вијека.

Шеф-диригент Габријел Фелц предводиће свјетску подјелу пјевача у тумачењу улога из "Мадам Батерфлај" којима се придружује и хор РТС.

Младу гејшу Ћо Ћо Сан представља сопран Зарина Абаева, а њену служавку Сузуки мецосопран Хиона Ким.

Поручника америчке морнарице Пинкертона тумачи тенор Едуардо Алдрен, а америчког конзула Шарплеса - баритон Мандла Мндебеле.

У режији Александра Николића, публика ће имати вансеријски доживаљ атмосфере Јапана уз небески свод и таласање мора усред концертне дворане.