latinica  ћирилица
28/05/2024 |  15:31 ⇒ 15:33 | Аутор: РТРС

Кинеска корпорација заинтересована за осигурање кредитних линија за ЖРС

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић резговарао је данас у кинеском граду Тјенцину са руководством водеће кинеске осигуравајуће корпорације Синошур о наставку сарадње за осигурање послова кинеских компанија у Републици Српској, плану даљег развоја, условима и моделима финансирања и осигурања.
Чубриловић са представницима Синошура - Фото: Уступљена фотографија
Чубриловић са представницима СиношураФото: Уступљена фотографија

На састанку Чубриловића са замјеником генералног директора корпорације "Синошур" Лин Фангом потврђено је опредјељење за сарадњу са компанијом Синошур за спровођење кључних пројеката, те истакнуто да сарадња Републике Српске и кинеских компанија има велики потенцијал.

Руководство компаније Синошур изразило је интересовање у области осигурања кредитних линија за Жељезнице Републике Српске.

Састанку су присуствовали генерални директор Жељезница Републике Српске Слађан Јовић и помоћник министра за жељезнички, ваздушни и водни саобраћај Весна Вожни.

Кинеска осигуравајућа корпорација Синошур водеће је осигуравајуће друштво у свијету, повезано са више од 300 међународних банака, основано и подржано од државе како би промовисало кинески спољно-економски и трговински развој и сарадњу.