latinica  ћирилица
28/05/2024 |  16:26 ⇒ 29/05/2024 | 07:20 | Аутор: РТРС

У акцији "Ескадрон" ухапшено 19 лица због дроге; Рањен припадник САЈ-а (ФОТО/ВИДЕО)

У акцији "Ескадрон" ухапшено је 19 особа из Бањалуке, а укупно је заплијењено око 900 грама бијелог прашка налик кокаину, око 1,1 килограм марихуане и 35.000 КМ, рекао је начелник ПУ Бањалука Ђурица Вукелић.
Акција "Ескадрон" - Фото: Уступљена фотографија
Акција "Ескадрон"Фото: Уступљена фотографија

Навео је да је у акцији учествовало 170 полицајаца, те да је у реализацији акцији рањен један припадник Специјалне антитерористичке јединице.

Вукелић је појаснио да је један од осумњичених приликом хапшења на полицију пустио пса расе кане корсо, те је полицајац пуцао али га је рикошет дијела зрна погодио у пету.

Истакао је да је акција мјесецима вођена у сарадњи са Окружним јавним тужилаштвом у Бањалуци, те да су по наредби суда данас извршени претреси на више локација.

- Ухапшено је 19 особа, једна се налази у притвору, док се за двије особе трага. Током акције укупно је заплијењено око 900 грама бијелог прашка налик кокаину, око 1,1 килограм марихуане и 35.000 КМ. Такође пронађена је и одузета опрема за паковање, више дигиталних вага, мобилних телефона и других предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку - рекао је Вукелић.

Из ПУ Бањалука наведено је да су слободе лишени В.М, Б.Ђ, А.Ћ, Д.П, М.Л, Г.С, С.С, М.Ћ, В.М, М.Т, М.Б, Д.Ј, Д.П, А.Р, Б.М, А.П, З.В, З.Б. и М.Р. сви из Бањалуке, због постојања основа сумње да су починила кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога.

Трага се за још два лица.