latinica  ћирилица
28/05/2024 |  18:23 ⇒ 18:23 | Аутор: СРНА

Кошарац: Напади бошњачке политичке структуре на предсједнике Српске и Србије скупљање политичких поена

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац рекао је да је позив предсједнику Србије Александру Вучићу да дође у Поточаре провокација и да они који се код Бошњака боре за лидерске позиције истовремено и на исти начин нападају и Вучића и предсједника Републике Српске Милорада Додика како би добили што више политичких поена.
Сташа Кошарац (фото: instagram.com/stasa.kosarac) -
Сташа Кошарац (фото: instagram.com/stasa.kosarac)

Кошарац је рекао да се од Вучића никада није чула запаљива реторика, него само промоција политике мира, стабилности и толеранције.

Он је рекао да политички отровне стријеле долазе из Федерације Бих /ФБиХ/ и политичких странака са сједиштем у Сарајеву, с циљем да заузму боље политичке позиције пред предстојеће изборе.

- Из потребе да заузму мјесто лидера Бошњака и не презају. Провоцирају и удружили су се с онима који су против интереса Републиек Срспке и српског нарпда и аплаудирају онима који доносе одлуке против српског народа и институција Српске - рекао је Кошарац новинарима у Сарајеву.

Он је подсјетио на дешавања у Поточарима 2015. године, када се, како је навео, десио покушај атентата на предсједника Србије и рекао да је Вучић изузетно толерантан.

- Жао ми је што таква ментална структура станује у Сарајеву. Жао ми је што не постоји спремност с њихове стране да уваже чињенице да је Република Српска свој суверенитет унијела и овјерила кроз дејтонски мировни споразум и да има снажне институције које су посвећене миру и стабилности. Посвећене су уставној композицији да промовишу договор представника три конститутивна народа и два ентитета без странаца - нагласио је Кошарац.

Он је изразио жаљење што се на сваки могући начин настоји нанијети политичка штета Србији.

- У свим ситуацијама у којим смо се налазили, Србијa је била та која је пружала руку БиХ - напоменуо је Кошарац.

Он је нагласио да је Конаковићев позови Вучићу да дође у Поточаре провокација и да је Конаковић само хтио да покаже у Сарајеву да је важан.

- На сваки могући начин жели да концентрише пажњу националне бошњачке структуре, да је он сада нови Алија. Он жели да буде нови Алија. Он тако користи и бошњачко - бошњачки сукоб, сукоб са Бакиром, да би он био Алија - оцијенио је Кошарац.

Он је поручио да је циљ политичке структуре из Републике Српске промоција мира и стабилности и сарадња са свима.