latinica  ћирилица
28/05/2024 |  19:54 | Аутор: Агенције

У сарајевској школи избодена два основца

Два ученика деветог разреда Основне школе "Бехаудин Селмановић" задобила су повреде оштрим предметом, а малољетни извршилац, такође ученик деветог разреда је ухапшен у поподневним сатима, саопштио је МУП Кантона Сарајево.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

- Данас око 13.15 часова, из ОШ "Бехаудин Селмановић" обавијештена је ПУ Нови Град да је један ученик задобио повреду оштрим предметом, а коју му је у школском простору нанио његов вршњак - наводи се у саопштењу.

Повријеђеном ученику је помоћ указана на Клиничком центру Сарајево, гдје су му констатоване тешке повреде због чега је задржан на лијечењу.

- Повреду оштрим предметом задобио је још један ученик деветог разреда и њему су констатоване лакше повреде - наводи се у саопштњу, а увиђајем је руководио тужилац Кантоналног тужилаштва Сарајево.

- У поподневним часовима, малољетни извршилац је лишен слободе због основа сумње да је починио кривична дјела - убиство у покушају и лакша тјелесна повреда и над њим се врши криминалистичка обрада - наведено је у саопштењу МУП-а.

Како је истакнуто, с обзиром на чињеницу да је ријеч о малољетницима, Управа полиције и Кантонално тужилаштво неће саопштавати  више детаља.