latinica  ћирилица
28/05/2024 |  22:04 ⇒ 22:05 | Аутор: РТРС

НСРС усвојила више извјештаја и одлука

Народна скупштина Републике Српске вечерас је на деветој редовној сједници усвојила више извјештаја и одлука.
НСРС - Фото: РТРС
НСРСФото: РТРС

Усвојени су Извјештај о раду Министарства унутрашњих послова Републике Српске за 2023. годину, Извјештај о раду и финансијски извјештај Комисије за концесије Републике Српске за 2023. годину и Годишњи извјештај Омбудсмана за дјецу за 2023. годину.

Народна скупштина примила је к знању Годишњи извјештај Високог судског и тужилачког савјета БиХ за 2023. годину, Годишњи извјештај о резултатима активности Институције омбудсмана за људска права БиХ за 2023. годину и Информацију о одлукама о помиловању у 2023. години.

Усвојена је Информација о обавезама које за БиХ и Републику Српску проистичу из процеса придруживања Европској унији са прегледом мјера и активности реализованих током 2023. године.

Народни посланици усвојили су и Одлуку о прихватању задужења Републике Српске код Развојне банке Савјета Европе по Пројекту реконструкције, изградње и опремања објеката четири психијатријске установе Републике Српске, као и Одлуку о давању сагласности за отуђење покретне имовине - службених возила ЈП Радио-телевизији Републике Српске.

На приједлог Комисије за избор и именовање, Народна скупштина Републике Српске изабрала је Горана Рачића за предсједника Управног одбора Агенције за осигурање Републике Српске, а Бошка Мекињића, Милана Марковића и Ведрану Врховац за чланове тог одбора, на период од пет година.

За чланове Управног одбора Радио-телевизије Републике Српске изабрани су Саша Андријашевић, из реда хрватског народа и Драгана Чавка, из реда бошњачког народа.

Влада Републике Српске, у складу са чланом 203 Пословника Народне скупштине Републике Српске, повукла је са дневног реда девете редовне сједнице 24. тачку - Приједлог закона о посебном регистру и јавности рада непрофитних организација.