latinica  ћирилица
07/06/2024 |  08:37 ⇒ 08:59 | Аутор: РТРС

Минић: Србија највећи спољнотрговински партнер Српске (ВИДЕО)

Министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Саво Минић рекао је да предстојећи Свесрпски сабор у Београду представља изузетно важно дешавање, круну српског јединства, српске слоге, па и српске снаге.
Саво Минић - Фото: РТРС
Саво МинићФото: РТРС

- Србија је озбиљан партнер Републике Српске. Потписаћемо важне споразуме. Циљ нам је да преузмемо што више праксе, практичних савјета од Србије - рекао је Минић гостујући у нашем Јутарњем програму.

Навео је да ће са Владом Србије бити потписано више споразума, од којих је издвојио споразум о управљању водама.

Минић је истакао да ће на састанку са колегама из Србије бити продужен уговор који се односи на управљање доњим током Дрине али ће бити и потписани нови споразуми.

- Централна тема разговора је 27 или 28 споразума које је Србија потписала са Кином. И Српска ће понудити сарадњу, сви министри ће имати састанке са министрима у Влади Србије - напоменуо је Минић.

Уочи Свесрпског сабора који се одржава сутра у Београду а на којем ће, како је раније речено, бити потврђено јединство српског народа, данас су планирани бројни састанци званичника Српске и Србије.

На граничном прелазу Рача предвиђен је сусрет предсједника парламената Републике Српске Ненада Стевандића и Србије Ане Брнабић, предсједника влада Радована Вишковића и Милоша Вучевића и српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић.

Вечерас у Београду ће бити одржан састанак премијера Вишковића и Вучевића, којем ће присуствовати и потпредсједник Владе Србије Александар Вулин.

Министри у Влади Српске посјетиће министре Србије са којима ће потписати бројне меморандуме.