latinica  ћирилица
10/06/2024 |  19:05 ⇒ 20:00 | Аутор: СРНА

У Томиславграду убијен ловац

Мушкарац чији су иницијали Д.З. /44/ из Томиславграда ухапшен је због сумње да је током лова из нехата убио ловца Д.К. /61/ из овог града, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Ливањског кантона.
Полиција Федерације БиХ - Фото: РТРС
Полиција Федерације БиХФото: РТРС

Полицији у Томиславграду је у суботу, 8. јуна, у 8.20 часова пријављено да се Д.К. дуже вријеме не јавља на мобилни телефон након чега су припадници Горске службе спасавања у Томиславграду око 9.20 часова успјели да лоцирају сигнал мобилног на локалитету Ковач, на планини изнад мјеста Еминово село, гдје је и пронађено тијело Д.К.

- У 16.30 часова у просторије МУП-а Ливањског кантона на криминалистичку обраду спроведен је Д.З. због сумње да је приликом лова усмртио Д.К. из ловачке пушке Црвена застава, након чега је лишен слободе због сумње да је починио кривично дјело изазивање смрти из нехата - наводи се у саопштењу.

На подручју Ливањског кантона протекле седмице у Томиславграду је регистрован напад на службено лице у вршењу дужности, у Босанском Грахову насиље у породици, у Гламочу тешка крађа, а у Ливну оштећење туђе ствари.

Регистровано је 18 саобраћајних незгода са материјалном штетом, а из МУП-а су прецизирали да се у Ливну догодило девет, у Томиславграду седам, те у Дрвару двије саобраћајне незгоде.

Евидентиран је и један прекршај јавног реда и мира.