latinica  ћирилица
11/06/2024 |  11:10 ⇒ 14:06 | Аутор: РТРС

У акцији "Ролекс" слободе лишено десет лица због дроге; Претреси на више локација (ФОТО/ВИДЕО)

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске спровде оперативну акцију кодног имена "Ролекс", а на основу размјене оперативних информација са ЕВРОПОЛ-ом, у циљу процесуирања већег броја лица која су заједничким дјеловањем у периоду од краја 2019. до почетка 2021. године, дјелујући као организована криминална група, неовлаштено прометовали опојном дрогом на територији БиХ, Црне Горе и других земаља региона западног Балкана.
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske) -
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske)

Како незванично сазнајемо, ухапшени се терете да су у периоду од 2019. до 2021. године набављали опојну дрогу марихуану из Црне Горе у Фочу и Билећу, те исту добављали лицима у Источном Дрвару, Лакташима, Бањалуци, Палама и Сарајеву. Ухапшена лица су, у оперативним аутомобилима, који посједују импровизоване просторе за сакривање опојних дрога превозили опојну дрогу ка земљаме западне Европе. 

Незванично сазнајемо да су у овом временском периоду транспортовали око двије тоне дроге марихуане.

- На основу наредби надлежних судова, у току се претреси стамбених и пословних објеката као и превозних средстава на укупно 24 локације на подручју Бањалуке, Фоче, Билеће, Лакташа, Дрвара и Кантона Сарајево. У току досадашњим активности на ширем подрују БиХ слободе је лишено десет лица над којима се спроводи криминалистичка обрада - наводи се у саопштењу.

Како се у саопштењу додаје, акцију "Ролекс", спроводи Управа за организовани и тешки криминалитет уз подршку полицијских службеника Јединице Жандармерије  МУП-а, Специјалне антитерористичке јединице, те полицијских управа Бањалука, Требиње и Фоча, а акција се спроводи у сарадњи са Државном агенцијом за истраге и заштиту БиХ и МУП-ом Ливањског Кантона.

Фото: Уступљена фотографија

Све мјере и радње се предузимају под надзором Тужилаштва БиХ.