latinica  ћирилица
11/06/2024 |  11:22 ⇒ 11:48 | Аутор: sputniknews.com

Рјабков: Ситуација са Западом се додатно компликује, могуће измјене руске нуклеарне доктрине

Нерихватљиве активности Запада покрећу питање неопходности Москве да своје документе у области нуклеарног обуздавања усклади са актуелним потребама, изјавио је замјеник министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.
Сергеј Рјабков (Фото: EPA/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL) -
Сергеј Рјабков (Фото: EPA/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL)

Прије него што се донесу одређене одлуке, у нашој пракси нема прелиминарног извјештавања о томе какве прјомене се могу направити, одговорио је дипломата новинарима у Нижњем Новгороду на питање на које одредбе руске нуклеарне доктрине могу утицати могуће промене.

- Једино могу да кажем да се ситуација додатно компликује. Изазови који се повећавају усљед неприхватљивих активности САД и њихових НАТО савезника, усмјерених на ескалацију – ван сваке сумње стављају пред нас питање како основни документи у сфери нуклеарног обуздавања могу више да се ускладе са тренутним потребама -истакао је Рјабков.

Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је прошле недјеље на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу да је руска нуклеарна доктрина живи инструмент и да је могуће извршити измјене уколико буде потребно.