latinica  ћирилица
11/06/2024 |  18:36 | Аутор: СРНА

Спајић доставио Скупштини приједлог за разрјешење министра правде

Предсједник Владе Црне Горе Милојко Спајић доставио је данас Скупштини приједлог за разрјешење министра правде Андреја Миловића по хитном поступку.
Милојко Спајић - Фото: РТРС
Милојко СпајићФото: РТРС

Премијер је у образложењу навео да Миловић у више наврата није био на линији онога што су били приоритети Владе, те да је својим дјеловањем без претходне консултације са предсједником и члановима Владе нарушио укупан контекст и углед цијеле Владе, тако и парламентарне већине чијом је подршком изабран на функцију министра правде.

- С обзиром на то да Андреј Миловић није адекватно одговорио очекивањима и задацима, а да је од изузетног значаја за правни и политички систем да функцију министра правде обавља лице са највишим степеном повјерења од извршне власти, увјерен сам да је потребно предузети неопходне кораке и приступити разрјешењу министра правде - навео је Спајић.

У приједлогу се наводи да је Влада Црне Горе предузела низ активности на плану убрзања економског раста, европских интеграција и јачања владавине права и да је највећи број чланова Владе исказао пуну посвећеност тим приоритетима кроз професионални и лични ангажман.

Спајић је синоћ најавио да ће у најкраћем року предложити разрјешење Миловића оптуживши га да је са предсједником Црне Горе Јаковом Милатовићем "покренуо координисану опструкцију Владе".

Миловић је јуче са ванредне конференције за новинаре позвао Спајића да предложи његово разрјешење, тврдећи да премијер "вуче странку, Владу и државу у понор".