latinica  ћирилица
12/06/2024 |  19:41 ⇒ 19:42 | Аутор: РТРС

Београдски џез квартет отвара сезону у Арт дворишту

Концерт Београдског џез квартета Миодрага Ђине Маљоковића отвориће 19. јуна у 21 час овогодишњу сезону догађаја у Арт дворишту Банског двора.
Бански двор - Фото: РТРС
Бански дворФото: РТРС

Овај састав чине Страхиња Бановић - труба, Мирослав Шарбановић - контрабас, Милован Пауновић - клавир и Ђино Маљоковић - бубњеви.

Репертоар концерта ће обухватити ауторске композиције домаћих стваралаца, али и незаобилазне џез стандарде у врхунском извођењу овог реномираног џез ансамбла, наводе из Банског двора.

Миодраг Ђино Маљоковић је један од доајена југословенске поп рок и џез музике.

Још од ране младости пронашао се у свијету музику, а по завршетку гимназије одлази у иностранство гдје наставља своје образовање и упознаје, те свира са познатим џез музичарима тог времена Волкером Кригелом, Гунтером Ленцом и осталим.

По повратку у Београд, постаје бубњар у ревијском оркестру РТБ-а и у Биг Банду РТС-а. Учесник је прве југословенске гитаријаде, одржане на Београдском сајму 1965. године којој је присуствовало за то вријеме, невјероватних 10.000 младих из цијеле Југославије. Од 2004. године је генерални промотер једне од највећих свјетских музичких компанија "Zildjian&CO".  Тренутно наступа на фестивалима са својим квартетом и и даље је активан као члан ансамбла Јован Маљоковић балкан салса банд.

Бесплатне позивнице за концерт могу се преузети од на билетарници Банског двора сваким радним даном, осим викендом у периоду од 12 до 18 часова.