latinica  ћирилица
12/06/2024 |  22:28 ⇒ 22:56 | Аутор: РТРС

Будимиру и Мајдову Повеље за допринос развоју и афирмацији општине (ВИДЕО)

У Источном Новом Сарајеву уприличена је свечана академија поводом крсне славе општине - Спасовдана. Повеља, највеће општинско признање, уручена је министру за научнотехнолошки развој и високо образовање Српске Жељку Будимиру.
И. Сарајево - свечана академија - Фото: СРНА
И. Сарајево - свечана академијаФото: СРНА

Повеља општине додијељена је и џудисти Немањи Мајдову за остварене спортске резултате и допринос у афирмацији ове општине.

Источно Ново Сарајево једно је од највећих градилишта у Српској, са више од 30 милиона КМ јавних инвестиција.

Зграде Ректората и Музичке академије, нови студентски домови и Народно позориште финансирани су потпуно средствима Владе.

Због великог доприноса у развоју високошколских установа повеља општине додијељена је министру за научнотехнолошки развој и образовање Српске Жељку Будимиру.

- Влада Републике Српске је у Студентски центар, Ректорат и академију уложила 20 милиона КМ, тако да је то инвестиција значајна за Министарство и град. Сматрам да град са Ректоратом добија једну од најљепших зграда. Посебно ми је драго што сам ставио печат на тај објекат, заједно с ректором и архитектама - рекао је Будимир.

Актуелни вицешампион свијета у џуду Немања Мајдов захвалио се локалним властима на додјељеној повељи која, како и сам каже, заузима посебно мјесто међу многобројним одличјима.

- Кад се борим широм планете, покушавам да представим не само себе, већ град, Републику и народ. Не само да покушавам да нас представим него и да нас прославим, што хвала Богу донекле и успијевам. Доста сам добио награда као најбољи спортиста али сигурно да је најељпше добити исту у заједници у којој живиш и у којој си рођен - казао је Мајдов.

Плакете су додијељене и заслужним појединцима и установама који су допринијели развоју ове локалне заједнице.

- Сигурно је да су од оних највећих до најнижих признања сва заслужена. Све су то појединци који су допринјели у сферама у којима дјелују кроз живот развоју и напретку Источног Новог Сарајева, а сигурно ће им бити подстрек да у наредним временима још боље и снажније представљају своју локалну заједницу - нагласио је Јован Катић, начелник општине Источно Ново Сарајево.

Спасовданска литија сутра ће проћи Тргом Републике Србије, након чега је предвиђено откривање споменика породици.