latinica  ћирилица
12/06/2024 |  22:58 | Аутор: РТРС

Фоча: Појачана контрола учесника у саобраћају

На путевима у надлежности Полицијске управе Фоча од сутра до 17. јуна биће појачана контрола учесника у саобраћају са акцентом на санкционисање недозвољене брзине кретања и управљања возилом под дејством алкохола.
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske) -
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske)

На подручју ове управе повећан је број саобраћајних незгода којих је од почетка године евидентирано 150, саопштено је из Полицијске управе Фоча, из које наводе да је циљ акције спречавање саобраћајних удеса у којима су основни узроци неприлагођена брзина кретања и управљање возилом под дејством алкохола.

У саобраћајним удесима од почетка године погинуло је једно лице, исто као у истом периоду лани.

Од почетка године евидентирано је пет саобраћајних незгода у којима је шест лица теже повријеђено, а у истом периоду лани седам саобраћајних незгода у којима је теже повријеђено седам лица.

Евидентирано је 16 саобраћајних незгода у којима је лакше повријеђено 30 лица, а у истом периоду лани 11 незгода у којима је лакше повријеђено 25 лица.

Из Полицијске управе Фоча апелују да сви учесници у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе који се односе на брзину кретања возила, те да не учествују у саобраћају под дејством алкохола.