latinica  ћирилица
13/06/2024 |  11:04 ⇒ 11:15 | Аутор: СРНА

Егић: Јуначка дјела ВРС у одбрани Сарајевско-романијске регије

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић рекао је да је Војска Републике Српске на подручју Сарајевско-романијске регије бранила српска огњишта и свој народ, и то са положаја који су били на српској земљи.
Данијел Егић - Фото: РТРС
Данијел ЕгићФото: РТРС

Егић је истакао да ВРС на том подручју није била агресор како то све вријеме покушава да наметне бошњачка страна, већ је само бранила српска огњишта и свој народ.

- Ресорно министарство ће подржати иницијативу Борачке организације Републике Српске да се пронађу катастарске честице и тиме докаже да су положаји ВРС били на српској земљи, односно на српском грунту - рекао је Егић Срни, поводом предстојећег обиљежавања Дана одбране Сарајевско-романијске регије.

Говорећи о значају обиљежавања овог историјског догађаја, Егић је истакао да је Сарајевско-романијска регија важна за Републику Српску, јер су се на том подручју водиле једне од најжешћих битака због тада највеће концентрације непријатељских снага.

- Борци ВРС на том подручју имали су јуначка дјела јер су издржали много офанзива, одбранили своје територије и огњишта, али је, нажалост, послије потписивања Дејтонског споразума услиједила катастрофа за српски народ на том подручју - рекао је Егић.