latinica  ћирилица
13/06/2024 |  12:22 ⇒ 18:00 | Аутор: РТРС

У Невесињу додијељени кључеви 12 станова за избјегла и расељена лица (ВИДЕО)

У Невесињу су додијељени кључеви 12 станова за избјегла и расељена лица која су своје стално мјесто пребивалишта пронашла на подручју ове општине.
Уручење кључева у Невесињу - Фото: РТРС
Уручење кључева у НевесињуФото: РТРС

Овај стамбени објекат изграђен је у оквиру Пројекта затварања колективних центара и алтернативног смјештаја, а укупна вриједност радова износи 1,2 милиона марака.

Миро Чабрило, који је данас добио кључеве дома, каже да је ово велика срећа за његову породицу која је након дуго година ријешила стамбено питање.

Његова супруга Гордна Чабрило каже да имају четворо дјеце и да им ово много значи с обзиром да она и супруг не раде.

Фото: РТРС

Додјели је присуствовао и потпредсједник Владе Српске Ален Шеранић.

Шеранић је рекао да је овај пројект реализовао Секретаријат за избјегла и расељена лица Републике Српске, а да је Влада Српске сходно кредитном задужењу издвојила 1,2 милиона КМ.

- Вриједност сваког друштва се огледа у томе како брине о најосјетљивијим категоријама. Овај пројекат је завршен у сарадњи са општином Невесиње. Многи пројекти се реализују у Херцеговини, а у посљедњих шест година у општини Невесиње је издвојено више од 40 милиона КМ из разних извора -  рекао је Шеранић.

Навео је да су до сада изграђене 532 јединице и да ће се ускоро завршити овакви пројекти и у Требињу, Добоју и Бијељини.

Начелник општине Невесиње Миленко Авдаловић рекао је да од данас 12 породица које су биле у алтернативном смјештају или у социјалној потреби добија кров над главом.

Авдаловић је захвалио бројним званичницима који су помогли у изградњи зграде, те појаснио да је кључеве добило девет породица из алтернативног смјештаја и три породице у социјалној потреби.

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлид Хуртић рекао је да још 4.000 особа у БиХ очекује да им се ријеши стамбено питање.