latinica  ћирилица
13/06/2024 |  12:59 ⇒ 13:03 | Аутор: РТРС

Бијељина: Конференција "Брендирање домаћих производа - Наше је боље" (ФОТО)

Министарство трговине и туризма Републике Српске организовало је данас, 13. јуна 2024. године, у Бијељини конференцију "Брендирање домаћих производа - Наше је боље".
Састанак - Фото: Уступљена фотографија
СастанакФото: Уступљена фотографија

Конференцију је отворила помоћник министра трговине и туризма Републике Српске за ресор трговине Душанка Тегелтија, која је присутнима представила активности Министарства трговине и туризма на пласману, позиционирању и промоцији домаћих производа на тржишту и нагласила да ресорно министарство активности на овом пољу проводи још од 2010. године.

      View this post on Instagram

A post shared by Министарство трговине и туризма Републике Српске (@mtt.rs_)

Током обраћања, Тегелтија је истакла да Министарство трговине и туризма Српске оваквим конференцијама, које се организују широм Републике Српске, али и кроз друге активности кампање "Наше је боље" настоји подићи и јачати свијест о значају куповине домаћих производа и скренути пажња потрошача да се кроз куповину ових производа подстиче не само додатни раст и јачање домаће производње, већ и повећава број радних мјеста и јача куповна моћ становништва, те се позитивно утиче на развој домаће привреде и економије.

Она је додала да Министарство годинама уназад кроз билтене "Најбоље из Српске" промовише домаће произвођаче и њихове производе не само на тржишту Српске и региона, већ и путем представништава Српске широм Европе и свијета.

У склопу конференције учесници су имали прилику и послушати и презентацијe др Драгана Брењe, те разговарати о свим изазовима с којима се данас сусрећу домаћи произвођачи како у процесу производње, тако и пласмана производа.

Конференцији су присуствовали представници Подручне привреде коморе, Републичке управе за инспекцијске послове и привредници регија Бијељина и Зворник.