latinica  ћирилица
13/06/2024 |  13:30 | Аутор: СРНА

Шеранић: Сертификовање терцијарних здравствених установа биће завршено чим Агенција објави стандарде

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је данас у Невесињу да ће сертификовање терцијарних здравствених установа бити завршено оног тренутка када Агенција за сертификацију објави такву врсту стандарда.
Ален Шеранић (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs) -
Ален Шеранић (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs)

Шеранић је рекао да је закон одредио да ће се сертификовање завршити када Агенција објави стандарде, а да у оквиру тога функционишу нормално те установе, тако да ништа није против закона.

- Што се тиче Универзитетског клиничког центра, то ће бити врло брзо ријешено - рекао је Шеранић новинарима.

Он је појаснио да Агенција на сертификацију није била развила стандарде квалитета и сертификације у вези са терцијарном здравственом заштитом, а то ће убрзо бити објављено и на бази тога ће се и УКЦ сертификовати.

Шеранић је рекао да радови на изградњи требињске болнице напредују одлично и нада се да ће бити завршени и прије рока.

- Ускоро ћу бити у Требињу да обиђем све радове. Са градом Требиње затварамо и структуру која се тиче логистичке подршке - рекао је Шеранић.

Он је рекао да није упознат о наводима да љекари напуштају болницу у Невесињу, него је истакао да је разговарао са директором и да зна да су поједини љекари из Невесиња отишли у болницу Требиње, тако да нису отишли даље из Херцеговине.

- Свакако ће пружати услуге овдје. Болнице имају начин како комуницирају по питању размјене кадра, то је нешто што се дешава у оквиру саме Херцеговине - рекао је Шеранић.