latinica  ћирилица
13/06/2024 |  14:30 ⇒ 14:31 | Аутор: СРНА

Какво вријеме нас очекује за викенд?

У Републици Српској ће за викенд бити претежно сунчано са температуром ваздуха до 31 степен Целзијусов, подаци су Републичког хидрометеоролошког завода.
Облачно и сунчано - Фото: РТРС
Облачно и сунчаноФото: РТРС

Сутра ујутро ће бити претежно облачно уз кишу и пљускове на југу и истоку, уз ријеке и по котлинама могућа је магла, а у осталим предјелима биће умјерено до претежно облачно и суво, а у Крајини ће бити више сунчаних интервала.

Током дан у већини предјела биће сунчано уз умјерену облачност.

Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 16, у вишим предјелима од седам степени, а највиша дневна од 20 до 27, у вишим предјелима од 18 степени Целзијусових.

У суботу, 15. јуна током већег дијела дана биће претежно сунчано уз пролазну облачност, а на југу сунчано.

У ранијим јутарњим часовима понегдје уз ријеке и по котлинама биће пролазне магле.

Јутарња температура ваздуха биће од 10 до 16, у вишим предјелима од осам степени, а највиша дневна од 24 на југозападу и истоку до 28 на сјеверу, у вишим предјелима од 19 степени Целзијусових.

У недјељу, 16. јуна, ујутро и прије подне доће до пораста облачности на југу и западу уз и даље суво вријеме, док ће у осталим крајевима бити претежно сунчано.

Током поднева доћи ће до развоја облачности која ће локално условити пролазну кишу или пљусак, углавном у брдско-планинским предјелима југозапада и истока.

Јутарња температура ваздуха биће од 11 до 17, у вишим предјелима од девет, а највиша дневна од 26 на југозападу до 31 на сјевероистоку, у вишим предјелима од 22 степена Целзијусова.

У понедјељак, 17. јуна, биће промјенљиво уз смјену сунчаних и облачних периода. Током поподнева очекује се пролазна киша и пљусак праћен грмљавином, претежно у брдско-планинским предјелима југозапада и истока.

Јутарња температура ваздуха биће од 12 до 17, у вишим предјелима од девет, а највиша дневна од 25 на југозападу до 31 на сјевероистоку, у вишим предјелима од 23 степена Целзијусова.