latinica  ћирилица
13/06/2024 |  22:45 ⇒ 22:48 | Аутор: СРНА

Приједор: Промовисан роман "Сунце у срцу" Татјане Остојић

У парохијском центру у порти Цркве Свете Тројице у Приједору вечерас је промосиван духовно-љубавни роман "Сунце у срцу" аутора Татјане Остојић, која је рекла да је током писања спознала да највећу вриједност има човјек доброг срца, чистог образа и пун искрености.
Приједор, промоција - Фото: СРНА
Приједор, промоцијаФото: СРНА

Остојићева је рекла новинарима да роман садржи четрдесетак кратких прича.

- Употријебила сам машту коју сам преточила у ријечи и исписала и нека своја духовна искуства. Сматрам да, читајући духовну књижевност, спознајемо себе и долазимо до спознаје правих вриједности који су у духу и души, а не материји - истакла је Остојићева.

Ова умјетница из Приједора, суграђанима позната и по сликању и иконописању, истакла је да јој је литерарни првенац дао крила и да ће наставити да пише, те да већ има и наслов нове књиге.

- Бавим се и сликањем, техником уље на платну и радим иконе, пишем иконе са уљаним бојама на дрвету, а однедавно сам почела да радим и каширање икона на медијапану - навела је Остојићева.

Протонамјесник Драган Хрваћанин рекао је да је Остојићева, прије свега, вјерник, добар човјек и хришћанин, те да су се вечерас сабрали да је подрже.

- И то на велики празник Вазнесења Господњег у просторијама Парохијског центра који је у изградњи и у којем је ово прво културно дешавање - истакао је Хрваћанин.

Жељко Шормаз из Удружења за очување традиције, једног од издавача књиге, рекао је да ово удружење постоји како би било на услузи грађанима који желе да искажу своје умијеће, без обзира на њихове године, таленте и склоности.

- Ту смо да их подржимо, као и нашу Татјану чије је дјело специфично. Мислим да ће људи који дубоко промишљају у вјери бити задовољни оним што ће моћи да прочитају у овом дјелу - поручио је Шормаз.