latinica  ћирилица
14/06/2024 |  07:47 ⇒ 07:50 | Аутор: СРНА

Мјестимично мокри коловози, магла у котлинама и дуж ријека

У Републици Српској и ФБиХ саобраћај се одвија по мјестимично мокрим коловозима, а у котлинама и дуж ријечних токова магла понегдје смањује видљивост, саопштено је из Ауто-мото савеза Српска.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На дионици магистралног пута Гацко - Фоча, у мјесту Вратар, саобраћај се одвија једном саобраћајном траком, због расутог материјала са теретног возила.

Због неопходних радова обустављен је саобраћај на магистралном путу Црна Ријека - Јајце, те преусмјерен на пут преко Мркоњић Града и Језера, као и на дионици магистралног правца Приједор-Тукови, у Улици краља Александра у Приједору.

Измјењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због постављања расвјете у тунелу "Сијерачке стијене", на ауто-путу Градишка - Бањалука због радова на мосту "Богдановац", као и на дионици магистралног правца Хан Пијесак два - Соколац и на траси Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/.

Ради искључивања и укључивања на терен механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору "Пет це" од моста Руданка /укључујући мост/ до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој.

Због рехабилитације магистралног пута Градишка - Нова Топола - Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола, измијењен је режим у одвијању саобраћаја, а због изградње кружне раскрснице на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка, такође, је измијењен режим саобраћаја.

Једном саобраћајном траком, уз могуће краткотрајне застоје, од 7.00 до 17.00 часова саобраћај се одвија успорено на магистралном путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, те на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћајном траком, док је забрањен прелазак возилима чија је маса виша од 30 тона.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија и на регионалном путу Укрина - Горња Вијака због активираних клизишта, а успорен је и на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, те на регионалном путу Разбој - Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Повремене петоминутне обуставе саобраћаја због извођења бушачко-минерских радова на снази су на дионици магистралног пута Љубогошта - Сумбуловац - Подроманија, на локалитету каменолома Рогоушићи у мјесту Пале, као и на дијелу магистралног пута Подроманија - Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента.

Због минирања терена на каменолому "Грапска-Костајница" повремене обуставе саобраћаја биће на снази и на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница, а минерски радови изводе се и на магистралном путу Сарајево - Фоча, дионица Трново - Миљевина, у кањону ријеке Бистрица.

У ФБиХ обустављен је саобраћај на магистралном путу Кључ-Сански Мост /на улазу у Сански Мост/ и преусмјерен на обилазницу.

Получасовне обуставе саобраћаја на снази су на правцу Брчко - Церик /Малезијски пут/ радним даном од 8.00 до 16.00 часова због деминирања терена, а деминерски радови изводе се и на путу Лопаре - Челић код скретања за Брусницу.

Санациони радови актуелни су и на магистралним путевима: Цазин - Велика Кладуша, Лашва - Каоник, Лукавац - Шићки Брод, Бугојно - Горњи Вакуф/Ускопље, Јабланица - Прозор, Тарчин - Коњиц, Кладањ - Власеница /Гојсалићи/, Јелах - Добој /Каруше/ и Чевљановићи - Нишићи.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

Због радова у Херцеговачкој улици у Метковићу затворен је гранични прелаз Габела Поље, па се возила преусмјераву на прелазе Дољани и Нова Села, а на прелазу Каракај код Зворника и даље је на снази забрана саобраћаја за возила тежа од пет тона.