latinica  ћирилица
14/06/2024 |  08:12 ⇒ 11:32 | Аутор: РТРС

Стабилизација времена, од наредне седмице топлотни талас

Од сутра нам стиже стабилизација, више сунчаног времена и пораст температуре, што ће бити увод у нови топлотнит талас који нас очекује наредне седмице.
Врбас - Фото: РТРС
ВрбасФото: РТРС

Данас ће у Српској и ФБиХ још увијек бити промјењиво облачно вријеме уз још локално кише и пљускова са грмљавином. Генерално знатно мање падавина у односу на четвртак и сриједу.

Од викенда, а посебно сљедеће седмице тражиће се поново дубока хладовина, а ту ће бити и сахарски пијесак у зраку.

У суботу ће у Српској и ФБуХ бити сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. Вјетар слаб западног и југозападног смјера. Најнижа јутарња температура зрака већином између 9 и 14 степени Целзијуса, на југу од 17. Највиша дневна температура зрака углавном између 25 и 30 степени.

Други дан викенда сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. У послијеподневним сатима у планинским подручјима може бити краткотрајних пљускова. Вјетар слаб јужног и југозападног смјера.

Најнижа јутарња температура зрака већином између 11 и 16, на југу до 18. Највиша дневна температура зрака углавном између 27 и 32 степени.

У понедјељак се очекује долазак нестабилнијег времена са југозапада што би за посљедицу имало локалне пљускове и грмљавину, већином на сјеверу у другом дијелу дана. Вјетар слаб промјенљивог смјера.

Најнижа јутарња температура зрака већином између 13 и 18, на југу  до 21. Највиша дневна температура зрака углавном између 25 и 30 степени.