latinica  ћирилица
14/06/2024 |  10:08 ⇒ 10:09 | Аутор: РТС

Ухапшена мајка осумњичена да је претукла наставницу у школи на Новом Београду

Полиција је ухапсила жену којој се кривичном пријавом ставља на терет да је у основној школи на Новом Београду, незадовољна закљученом оцјеном њеног сина, наставници упутила пријетње, вређала је, почупала за косу и задала јој више удараца у предјелу стомака.
Полиција Србије (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs) -
Полиција Србије (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs)

- Ухапшеној се кривичном пријавом ставља на терет да је 13. јуна у основној школи на Новом Београду, незадовољна закљученом оценом њеног сина, упутила оштећеној наставници пријетње по живот и тијело, вријеђала је, почупала за косу и задала јој више удараца у пределу теијла нанијевши оштећеној лаке тјелесне повреде - наводи у саопштењу Тужилаштво.

Услед радњи окривљене оштећеној је, по сопственој изјави, повређено људско достојанство и осјећа страх за своју безбједност, а уједно је предметни догађај изазвао и узнемиреност грађана, нарочито због чињенице да се догодио у основној школи, додаје у саопштењу.

Јавни тужилац ће 15. јуна саслушати окривљену о свим околностима догађаја.

- Свјесни учесталости напада на просвјетне раднике Треће основно јавно тужилаштво у Београду ће предлагати најстроже санкције и на тај начин утицати на безбједност свих грађана и очување образовних институција - закључује се у саопштењу.

Медији преносе да ово није једини случај напада који се догодио на просвјетне раднике током јучерашњег дана.