latinica  ћирилица
14/06/2024 |  11:55 ⇒ 16:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Цариници на Градини спријечили кријумчарење 3.000 навијачких реквизита (ФОТО)

Царински службеници су на граничном прелазу Градина, у сарадњи са полицијом, спријечили покушај кријумчарења више од 3.000 навијачких реквизита, одузевши том приликом и аутомобил у којем је нелагална роба откривена, због тога што њена вриједност премашује трећину вриједности возила.
Одузета роба (Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA CARINA/bs) -
Одузета роба (Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA CARINA/bs)

Случај је откривен 13. јуна када је на улазу у земљу за детаљан преглед издвојен аутомобил, којим су из Турске ка Њемачкој путовала двојица мушкараца, који су цариницима рекли да поред личног пртљага имају и 300 навијачких шалова, саопштено је из Царина инфо.

Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA CARINA/bs

Током детаљног прегледа који је услиједио, у џаковима и кесама на задњем сједишту и у пртљажнику аутомобила, пронађено је више од 2.800 навијачких шалова, 50 качкета и 450 заставица земаља и репрезентација учесница Европског фудбалског првенства.

Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA CARINA/bs

Како 300 шалова које су путници пријавили представља робу трговачког карактера, она ће бити враћена у иностранство, док ће преостали непријављени навијачки реквизити, заједно са аутомобилом, бити задржани до окончања поступка пред надлежним судом, наведено је у саопштењу.