latinica  ћирилица
14/06/2024 |  13:36 ⇒ 13:44 | Аутор: РТРС

У Братунцу Међународни сајам "Дани малине"

Међународни сајам пољопривреде, привреде и туризма "Дани малине 2024" у Братунцу је данас отворио замјеник предсједавајућег Савјета министара Сташа Кошарац.
Малине - Фото: РТРС
МалинеФото: РТРС

Отварајући ову дводневну привредну манифестацију Кошарац је посебно истакао њен интернационални карактер што је веома значајно за ову општину и Републику Српску јер потврђује да је она мјесто повољно за инвестирање, развој и креирање бољег пословног амбијента.

Осим малина и производа од овог воћа на сајму је изложен широк спектар пољопривредних производа, ручних радова, пољопривредне механизације и прикуључака као и туристичка понуда из Српске и Србије.

Члан Организационог одбора Сајма Александар Стевић рекао је да је овогодишњи Сајам испунио очекивања, да ће бити веома садржајан и да нуди разнолику и богату понуду.

У оквиру сајма, осим изложбених садржаја биће организоване и панел дискусије о унапређењу пољопривредне производње, затим гастро-манифестације и уручене награде најбољим малинарима, власницима најљепших башти и балкона у братуначкој општини те други садржаји.