latinica  ћирилица
14/06/2024 |  13:53 ⇒ 13:54 | Аутор: РТРС

Хелез обишао погоне гдје се производи аутоматска пушка

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез посјетио је данас производни погон у компанији "Игман" из Коњица гдје се производи и тестира аутоматска пушка.
Хелез у Игману - Фото: Уступљена фотографија
Хелез у ИгмануФото: Уступљена фотографија

Хелез је рекао да се све земље свијета озбиљно наоружавају модернизујући своје оружане снаге, те да га "радује чињеница да `Игман` стабилно послује, прати трендове и располаже капацитетима на које се може ослонити одбрамбени систем БиХ".

- Оно што је некада био наш сан, сада је стварност, имамо аутоматску пушку која је дјело домаћих стручњака и домаће производње - саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Генерални директор "Игмана" Ђахид Муратбеговић и извршни директори компаније упознали су Хелеза о новим технологијама којима се омогућава наставак развоја и конкурентност на тржишту.

Током састанка наглашена је важност и улога намјенске индустрије која може одговорити свим захтјевима оружаних снага, полицијских и других безбједносних агенција у БиХ.

Хелез је обишао производне погоне компаније која је регионални лидер у производњи малокалибарске муниције и има 1.400 запослених, те приходе од око 160 милиона КМ, наведено је у саопштењу.