latinica  ћирилица
14/06/2024 |  14:42 ⇒ 14:43 | Аутор: РТРС

Стојичић упутила честитку поводом завршетка наставе

Поводом завршетка наставе у школској 2023/2024. години, министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић упутила је искрене честитке свим ученицима, наставницима и ваннаставном особљу, као и руководству свих школа у Републици Српској.
Учионица - Фото: РТРС
УчионицаФото: РТРС

- Школска година иза вас била је испуњена изазовима, марљивим радом и значајним постигнућима. Резултат сваког уложеног труда је корак више у постигнућима која значе ваш залог будућности поткованој знањем и личним способностима и умијећима, као и професионалним напрецима који остају у вашем трајном власништву. То је уједно ваш, као и залог нашег васпитно-образовног система свјетлијој будућности и просперитету каквом као друштво тежимо. Сваки ваш успјех, успјех је цјелокупног система васпитања и образовања у Републици Српској и заједно га славимо - наводи се у честитки Стојичић.

Уз исказано дивљење ученицима, позвала их је да уживају у заслуженом одмору, како би с новом енергијом и ентузијазмом дочекали нове школске изазове.

Наставницима је захвалила за неизмјерну посвећености и стрпљење у раду с ученицима, као и спремности да стално унапређују и усавршавају професионални рад.

- Велика је ваша заслуга да наши ученици расту и развијају се у одговорне и образоване особе, јер ваш посао није само у подучавању, већ и у обликовању будућности наше дјеце. Стога заслужујете посебан углед и обавезујете цјелокупно друштво на изнимно поштовање. Указала бих и на важност улоге родитеља, чија је подршка и сарадња у заједничким настојањима да унаприједимо и оснажимо систем васпитања и образовања од непроцјењиве важности. Зато их позивам на наставак партнерског и пријатељског односа са школама и наставницима, јер је заједнички интерес чинити најбоље за дјецу. Mинистaрствo прoсвjeтe и културe Рeпубликe Српскe опредијељено је за изгрaдњу боље васпитно-oбрaзoвнe будућнoсти зa сву нaшу дjeцу, уз максималне безбједоносне мјере и и инсистирање на нултом степену толеранције на свако насилно и девијантно понашање како међу вршњацима и у школама тако и на сваком другом мјесту -  поручила је Стојичић и позвала све на јединствено у тим настојањима.

Такође је свима пожељела угодне и опуштајуће дане љетњег распуста, испуњене радошћу, драгоцјеним и радосним тренуцима са породицом и пријатељима, као и новим искуствима.