latinica  ћирилица
14/06/2024 |  16:13 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Милан Савић нови предсједник Уније студената; Боља сарадња са колегама из Србије (ВИДЕО)

Милан Савић, студент Економског факултета Универзитета у Источном Сарајеву изабран је за предсједника Уније студената Републике Српске.
Унија студената Српске - Фото: РТРС
Унија студената СрпскеФото: РТРС

Савић је поручио да ће ново руководство овог тијела заступати интересе студената и рад посветити подизању студентског стандарда и квалитета образовања на оба јавна универзитета у Српској.

Услови за студирање у Српској много су квалитетнији у односу на раније године.

Ново руководство Уније студената најављује интезивирање сарадње са кровним студентским тијелом из братске Србије.

- Сигуран сам да ћемо у наредном периоду радити заједно на пројектима и активностима које организујемо у септембру. Конкретно мислим на Дан српског јединства, слободе и националне заставе. Такође, одређене активности које спроводимо на заједничком нивоу јесу друга студентска конференција студената Српске и Србије која се прошле године организовала на Златибору - рекао је Савић.

Маргарета Смиљанић, пресдједница СКОНУС-а истакла је дугу традицију добрих односа између двије кровне организације и казала да ће се наставити сарадња, како би, како би били испуњени заједнички циљеви.

Чланови кровног студентског тијела активно учествују у доношењу свих важних одлука на оба јавна Универзитета.

- Они учествују у раду Сената, и у раду Управног одбора кроз студентски парламент. Имамо фантастичну сарадњу и одличну гарнитуру студената који руководе студентским парламентом - навео је Милан Кулић, ректор Универзитета у Источном Сарајеву.

Ана Сибинчић, потпредсједница Уније студената Републике Српске нагласила је да ће ова организација наставити да се бори за права студената, као и на побољшању студентског стандарда, а како је навела, уједно и квалитета високог образовања.

- Радићемо на све наведеном иако је данас квалитет високог образовања на јако високом нивоу - сматра Сибинчићева.

Чланови кровног студентског тијела активни су и у ваннаставним активностима, а све је интензивнија и сарадња са студентским удружењима из региона.

О томе свједочи и данашња сједница којој су присуствовали и студенти из Србије.