latinica  ћирилица
14/06/2024 |  16:38 | Аутор: РТРС

Требиње: Премијера комада "Оркестар Титаник"

Позоришни комад "Оркестар Титаник", настао по тексту Христа Бојчева, најизвођенијег савременог бугарског драмског писца, у адаптацији и режији Жељка Милошевића у позоришту Културног центра Требиње премијерно ће бити узвден 19. јуна од 20 часова.
Културни центар Требиње -
Културни центар Требиње

"Оркестар Титаник" је прича о четири скитнице које живе на напуштеној жељезничкој станици под деспотском влашћу криминалца Мета, који се представља као чувени диригент и интелектуалац Мето фон Метојан.

- Бескућници очајнички желе отићи и непрестано исчекују воз, али возови не стижу у напуштену станицу. Једнога дана, воз ипак улази у станицу и из њега излази непознати човјек, представља се као Хари Худини и нуди рецепт за спас - наводе из Културног центра. 

У представи, која је настала у продукцији Културног центра Требиње, играју Дарко Куртовић, Зоран Јакшић, Бојан Нинковић, Владимир Самарџић и Жељко Милошевић.

Сценографија, костим и избор музике, дјело су Жељка Милошевића. Сликарске радове и декорацију урадио је Радивој Милић, монтажу звука Зоран Бегенишић, шминку Ивана Ћеранић, суфлер је Милица Салата, а техничка подршка Огњен Грубач и Жељко Милетић.