latinica  ћирилица
14/06/2024 |  16:55 ⇒ 16:56 | Аутор: СРНА

Жупљанин: Ускоро кривична пријава против Хелеза за противправно поступање

Предсједник Организације старјешина Војске Републике Српске Слободан Жупљанин изјавио је да Српска не треба да брине због пријетњи министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза, али да надлежни органи Српске све то уредно прате.
Слободан Жупљанин - Фото: РТРС
Слободан ЖупљанинФото: РТРС

- Сасвим је сигурно да ће против њега бити ускоро поднесена и кривична пријава за противзаконито и противправно поступање - рекао је Жупљанин за Срну.

Он је нагласио да је Хелез познати сарајевски пропагатор који покушава да скрене пажњу на себе јер својим радом и квалитетом то не може да учини.

Жупљанин је рекао да Хелезове пријетње Републици Српској немају никакав значај.

- Најбоље што се десило Српској и Србима још од Другог свјетског рата је недавни Свесрпски сабор заједно са Србијом на којем су донесене историјске одлуке које се тичу битисања и функционисања Републике Српске у миру и стабилности - поручио је Жупљанин.

Он је истакао да је на Свесрпском сабору наглашено да ће српски народ и српска заједница бити заштићени гдје год били.

- То што Хелез обилази фабрике намјенске индустрије у Федерацији БиХ и пријети Српској, у сврху је пропаганде његове странке која је већ започела кампању, али од тога неће бити ништа - навео је Жупљанин.

Хелез је претходних дана најавио да ће бошњачке власти, у свјетлу резолуције о Сребреници, затражити укидање Републике Српске, тако што ће она бити подијељена на два кантона, а њено име бити избрисано заувијек.

Данас је посјетио и производни погон у компанији "Игман" из Коњица гдје се производи и тестира аутоматска пушка, те рекао да га радује чињеница да компанија стабилно послује и располаже капацитетима "на које се може ослонити одбрамбени систем БиХ".