latinica  ћирилица
14/06/2024 |  17:39 ⇒ 20:41 | Аутор: РТРС

Видовдански сабор српских витезова у суботу у манастиру Гомионица (ВИДЕО)

Са искреним намјерама и чистога срца у суботу у манастиру Гомионица биће одржан Други Видовдански сабор српских витезова. Свечана академија почиње у 11.30, а пријем гостију је већ од 10 часова. Бираће се најбољи по чојству и јунаштву!
Српски витезови - академија - Фото: РТРС
Српски витезови - академијаФото: РТРС

Видовдански српски витезови је невладина организација која дјелује у Србији, и која тама већ 17. пут организује академију, а у Републици Српској други пут. Они који припадају Видовданским српским витезовима су учесници одбрамбено-отаџбинских ратова деведесетих година прошлог вијека и рата на Косову и Метохији 1998-99. године.

И на овој Академији Видовданских српских витезова биће додијељена постхумна признања, за хероје који нису међу нама и свјетовна за живе хероје. Академија одлуке доноси консензусом и ако било који од чланова има примједбу за предложеног награђеног ,он неће добити признање док се не добије потпуна сагласност.

Манастир Гомионица отворен је за све који у суботу желе да виде Видовданске српске витезове и упознају се са њиховим дјелима и јунаштвима.