latinica  ћирилица
14/06/2024 |  17:45 ⇒ 20:51 | Аутор: РТРС

На аеродрому Бањалука постављен дигитални инфо-пулт (ВИДЕО)

На аеродрому Бањалука пуштен је у рад интерактивни двојезични дигитални инфо-пулт на којем се налазе информације потребне туристима који долазе у Бањалуку.
Инфо-пулт на бањалучком аеродрому - Фото: РТРС
Инфо-пулт на бањалучком аеродромуФото: РТРС

Туриста сте? Слетјели сте авионом у Бањалуку? Занима вас шта град на Врбасу нуди или гдје јести и шта посјетити? Све ове информације биће вам доступне... Да, ријеч је о инфо-пулту! Наиме, Туристичка организација дошла је на идеју да га инсталира на Аеородрому Републике Српске, у Маховљанима.

Директор Туристичке организације града Бањалука Драгана Вуклиш рекла је новинарима да ће туристи путем инфо-пулта моћи да се информишу о превозу, смјештају, ресторанима, као и туристичким атракцијама, односно о свему што могу да виде и раде у граду на Врбасу.

- Циљ постављања дигиталног инфо пулта управо на овој локацији на аеродрому је прије свега пружање свих потребних информација посјетиоцима који стижу у Бањалуку, које ће им вјерујемо олакшати боравак у нашем граду а поред тога још један веома значајан начин промоције понуде нашег града - рекла је Вуклишева.

Информације које су доступне на пулту су двојезичне. Подјељене су у четири сегмента, путем којег ће путници имати прилику да се информишу о смјештају, превозу, ресторанима, као и туристичким атракцијама.

Туристичка организација града Бањалука у наредном периоду планира још оваквих активности, а све са циљем што боље промоције и привлачења туриста. Из "Аеродрома Републике Српске" поручено је да постављање двојезичног интерактивног инфо-пулта на аеродром Бањалука представља добродошлицу за све путнике који долазе у Српску.