latinica  ћирилица
14/06/2024 |  18:27 ⇒ 18:37 | Аутор: РТРС

Амбасада Србије у БиХ: Најоштрија осуда вандалског чина (ФОТО)

Најстроже осуђујемо данашњи вандалски чин исписивања непримјереног графита на згради поред наше амбасаде у Сарајеву, навели су из Амбасаде Републике Србије у Босни и Херцеговини.
Нови вандализам у Сарајеву - Фото: Уступљена фотографија
Нови вандализам у СарајевуФото: Уступљена фотографија

- Позивамо надлежне органе БиХ да, у најкраћем року, предузму мjере из својих надлежности, како би се починиоци овог дјела што прије идентификовали и привели правди - наведено је у саопштењу Амбасаде Србије у БиХ.

Такође, Амбасада Републике Србије у БиХ позива представнике институција у БиХ да се јавно ограде од оваквих етнички и национално мотивисаних дјела.

Уступљена фотографија

- Међусобно уважавање сва три конститутивна народа која живе у БиХ, али и држава у региону, основни је предуслов мира и стабилности. Узимајући у обзир да су на мети вандала данас у Сарајеву и амбасаде Словачке и Мађарске, желимо да верујемо да је овакво распиривање мржње само изоловани случај, изведен од стране појединаца - наводи се у саопштењу.

Истичу да ће Србија наставити да буде конструктиван партнер државама у окружењу.

- Србија ће се увијек залагати за бољу будућност свих грађана, без обзира на националну, етничку и вјерску припадност - додаје из Амбасаде.