latinica  ћирилица
14/06/2024 |  19:51 ⇒ 19:51 | Аутор: СРНА

Миливојевић: Срби се не могу осјећати безбједно док не буду расвијетљени инциденти

Замјеник предсједника мостарског Градског вијећа Велибор Миливојевић рекао је да очекује да Министарство унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона што прије пронађе оне који су запалили аутомобил српском повратнику у насељу Ходбина у овом граду, те напоменуо да се, у противном, људи не могу осјећати безбједно.
Велибор Миливојевић - Фото: СРНА
Велибор МиливојевићФото: СРНА

Миливојевић је изразио забринутост за безбједност Срба на подручју Мостара и упитао надлежне до када ће овакви инциденти пролазити некажњено.

Он је подсјетио да је у протекле двије године био низ напада на повратнике и њихову имовину и да ниједан није разријешен, што је лоша порука не само Србима, већ свим грађанима.

"Повратници у Мостару у многим насељима и данас муку муче да обнове уништену имовину и имања, да свој живот доведу на пристојан ниво, а свако мало неко направи инцидент да се људи 30 година након рата не могу осјећати безбједно у свом дому и граду", рекао је Миливојевић Срни.

Он је упитао и каква се порука у Мостару шаље оваквим инцидентима и њиховим нерјешавањем.

Миливојевић је рекао да очекује да МУП Херцеговачко-неретванског кантона заштити грађане и њихову имовину.

Драги Рупару, српском повратнику у мостарско насеље Ходбина, ноћас је испред породичне куће запаљен аутомобил. Рупар је рекао Срни да је јутрос око 7.00 часова осјетио мирис паљевине, изашао испред куће и видио запаљен аутомобил.

- Задњи дио аутомобила је потпуно изгорио. У шоку сам, немам ријечи, не осјећам се безбједно - рекао је Рупар.

Он је навео да је полиција обавила увиђај и да су му људи који су били на увиђају рекли да све указује на то да је пожар подметнут.