latinica  ћирилица
14/06/2024 |  20:15 ⇒ 20:36 | Аутор: РТРС

Матијашевић: Стати иза државничке политике Милорада Додика (ВИДЕО)

Српском народу је неопходно национално и духовно окупљање и снажно јединство свих политичких фактора, јер свака подјела прави велику штету народним и националним интересима, и мора се стати иза државничке политике предсједника Републике Српске Милорада Додика, поручио је предсједник Покрета "Одбрана Српске" Дарко Матијашевић на вечерашњој трибини у бањалучкој мјесној заједници Љубачево.
Трибина Покрета "Одбрана Српске" - Фото: РТРС
Трибина Покрета "Одбрана Српске"Фото: РТРС

Како је нагласио Матијашевић, удружено дјеловање нелегалног високог представника Кристијана Шмита и странаца није престало.

- На Српску и српски простор гледају као на недовршени посао на Балкану. Чак ће бити јачи и директнији притисци, посебно у смислу политичке елиминације предсједника Српске Милорада Додика у монтираном судском процесу пред Судом БиХ. Морамо стати иза Додикове државничке политике - поручио је Матијашевић.

Он је нагласио да је удар на предсједника Српске немилосрдан удар на Републику Српску и српски народ у цјелини и да је управо то потврдио и Свесрпски сабор у Београду.

Ратни официр Војске Републике Српске Раденко Вујасин поручио је да Срби морају на достојанствен начин у миру бранити достигнућа генерације јунака који су одбранили Српску.

- Желимо мир и суживот са свима. Желимо просперитет младих генерација и свих народа, других и другачијих. То можемо постићи само јединством које нам је као и много пута у историји било потребно - рекао је Вујасин.

Он је нагласио да ратни ветерани, борци и породице погинулих бораца дају пуну подршку предсједнику Додику и институцијама Српске у овим тешким временима.

Пуковник Војске Републике Српске у пензији Борислав Вукичевић рекао је да је угрожена територија Српске, да се монтирају политички процеси, намећу закони, отима имовина и прекраја историја.

Он је истакао да је на свим досадашњим трибинама овај покрет препознао актуелности догађаја и великих промјена у геополитици и истоврмнено се врши огроман притисак на Републику Српску и сав српски народ у региону.

- Покрет "Одбрана Српске" чврсто стоји иза легално одабраних органа власти како на нивоу ентитета, тако и на нивоу БиХ - рекао је Вукичевић.

Трибини су присуствовали борци Одбрамбено-отаџбинског рата, припадници Војске Републике Српске, пензионисани припадници Министарства унутрашњих послова Српске, интелектуалци, представници академске заједнице, породице погинулих бораца и мештани мјесне заједнице Љубачево.

Прије трибине, испред сједишта ове мјесне заједнице положени су вијенци на спомен-обиљежје борцима погинулим у Одбрамбено-отаџбинском рату.