latinica  ћирилица
14/06/2024 |  20:38 ⇒ 21:09 | Аутор: РТРС

Књига "Све о бањалучком спорту" одушевила публику (ФОТО)

Промоција књиге "Све о бањалучком спорту" одржана је у препуној сали Народног позоришта Републике Српске у Бањалуци.
Промоција књиге Све о бањалучком спорту - Фото: Уступљена фотографија
Промоција књиге Све о бањалучком спортуФото: Уступљена фотографија

Аутор књиге Жељко Тица годину дана писао је текстове које је објављивао на друштвеним мрежама, а први је написао проводом 20. априла када је 1974. године отворена дворана Борик и када је на исти дан, али 2002. године Драженко Нинић постао европски првак у кик-боксу.

- Ништа није било случајно. Ово је било циљано да се ураде први текстови на тај дан, а између осталог и поводом 22. априла Дана града Бањалука. Почетна идеја била је да се књига зове СОС, као спас бањалучком спорту којем треба помоћи кроз системско рјешење. На крају све сам текстове претворио у књигу и у реализацији овог посла помогли су ми бројни пријатељи попут Даде Талића, Срђана Зрнића, Бојана Гарића. Велику помоћ и подршку имао сам и од рецензената Наде Тешановић и Маринка Умичевића којима се најискреније захваљујем - рекао је аутор књиге.

Уступљена фотографија

Један од рецензента књиге "Све о бањалучком спорту" Маринко Умичевић био је посебно обрадован промоцијом.

- Било је ово вече препуно емоција. Овом приликом су споменути сјајни резултати бањалучких спориста и све се то нашло у овој књизи, почев од рукометаша и рукометашица Борца, фудбалера Борца, кошаркашица Младог Крајишника, али и трофејног Кошаркашког клуба инвалида Врбас. Књига је посебна и у њој нису само обухваћени успјеси бањалучких спортиста. Ту се спомињу и некадашње легенде које су оставиле дубок траг у спорту Бањалуке и то никако не смијемо заборавити. Захваљујући аутору, ово је подсјећање на све њих и хвала му на томе и срећан сам што сам био дио ове лијепе приче - рекао је Умичевић, успјешни предсједник Кошаркашког клуба инвалида Врбас који је са овим клубом освојио 64 трофеја.

Уступљена фотографија

Други рецензент била је Нада Тешановић, успјешна предсједница Женског рукометног клуба Борац.

- Хвала аутору на овом сјајном издању у којем је споменуо све оне који су обиљежили спорт Бањалуке. Поносна сам на све оно што су екипе или појединци остварили у минулом периоду, а изузетно сам срећна што сам учествовала у овој сјајној промоцији - изјавила је Нада Тешановић која је као предсједница ЖРК Борац осовјила 25 трофеја у Републици Српској и БиХ.

Међу бројним гостима били су чланови Покрета за женску кошарку Марина Маљковић, те млади из ЖРК и РК Борац, док су у музичком дијелу наступили браћа Вукашин и Лука Бранковић, те чланови плесног клуба Гема.