latinica  ћирилица
14/06/2024 |  22:55 | Аутор: СРНА

Србин коме је запаљен аутомобил у страху, посјетили га Гујић и Миливојевић

Замјеник предсједника Градског вијећа Мостара Велибор Миливојевић и конзул Србије у Мостару Васо Гујић вечерас су посјетили српског повратника Драгу Рупара, чији је аутомобил запаљен испред породичне куће у мостарском насељу Ходбина, а који је и вечерас рекао да је веома узрујан и да је огроман страх ушао и у његове комшије јер не знају ко је сљедећи на реду.
Мостар - Фото: РТРС
МостарФото: РТРС

Приликом ове посјете указано је на чињеницу да још ниједан напад на повратнике у долини Неретве није расвијетљен и да то међу људима ствара страх и осјећај незаштићености.

Гујић је рекао да су дошли да виде шта се догодило и да пошаљу поруку да од званичних институција очекују реаговање и брзо проналажење починилаца.

- Питање је осјетљиво и да бисмо одагнали све сумње да је ово на националној основи било би добро да се што прије предузму све активности да се починилац или починиоци нађу и догађај расвијетли - поручио је Гујић.

Он је рекао да је Рупар уплашен и узнемирен, као и све његове комшије.

- Због смиривања ситуације било би добро да се одмах реагује - поручио је Гујић.

Миливојевић је рекао да је вечерас у Ходбини да изрази подршку и Рупару и свим повратницима у ово мостарско насеље.

- Ово је тежак дан не само за њега, него и за све његове пријатеље, родбину и комшије који су узнемирени и у једној врсти неизвјесности и страха који је изазвала ова паљевина. Након толико година овакав инцидент не само да је узнемирио људе, него се људи питају шта им носи нови дан - указао је Миливојевић.

Он је нагласио да је важно да се тензије смире и да овај инцидент не повећа набоје који би могли изазвати веће компликације.

- Оно што је нама као заједници битно јесте да овом човјеку помогнемо и финансијски, јер то није било само превозно, већ средство на основу којег је остваривао одређене приходе. На нама је да у што краћем року то обезбиједимо, али је тешко да се ово заборави - рекао је Миливојевић.

Миливојевић је поручио да би било добро што прије пронаћи починиоце и казнити их јер је само то пут да се овакве ствари више не догађају.

Драги Рупару, српском повратнику у мостарско насеље Ходбина, ноћас је испред породичне куће запаљен аутомобил. Рупар је рекао Срни да је јутрос око 7.00 часова осјетио мирис паљевине, изашао испред куће и видио запаљен аутомобил.

"Задњи дио аутомобила је потпуно изгорио. У шоку сам, немам ријечи, не осјећам се безбједно", рекао је Рупар. Он је навео да је полиција обавила увиђај и да су му људи који су били на увиђају рекли да све указује на то да је пожар подметнут.

Портпарол МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона Људевит Марић потврдио је данас Срни да је полиција била на лицу мјеста.

"Драго Рупар јутрос је пријавио да му је изгорио аутомобил `опел кадет`. Он сумња да је возило запаљено. Врше се истражне радње и до завршетка истраге не можемо ништа прејудицирати", рекао је Марић.