latinica  ћирилица
15/06/2024 |  13:57 | Аутор: ТАНЈУГ

Јусуфспахић: Молимо Бога да чува мир у Србији и добре међуљудске односе

Предсједник Врховног сабора Исламске заједнице Србије Мухамед Јусуфспахић изјавио је, поводом предстојећег Курбан бајрама, да су се у Србији десиле многе добре промјене везане за исламску заједницу и помолио се за мир у Србији и међу људима.
Мухамед Јусуфспахић (Фото: Танјуг) -
Мухамед Јусуфспахић (Фото: Танјуг)

- Молимо Бога драгог да нам чува мир у Србији, да нам чува Србију у миру, да нас чува све скупа, у добрим међуљудским односима и да нас чува у добром сусједству са свим нашим сусједима - рекао је Јусуфспахић на конференцији за новинаре.

Он је додао да је све лакше и лакше бити муслиман у Србији и подсјетио на одлуку Владе Србије да, пошто је Курбан Бајрам пада у недјељу, муслимани у Србији имају право да користе понедјељак као слободан дан за Курбан Бајрам.

Истакао је да су се многе добре промјене десиле у Србији.

- Нећу рећи само промјене, него изузетно добра побољшања и Богу смо захвални на томе - рекао је он.

Говорећи о овогодишњем одласку на хаџ у Меку, он је навео да је Исламска заједница Србије упутила поруку, повељу захвалности и признања надлежнима за хаџ у Министарству хаџа Краљевине Саудијске Арабије и министру лично, чији је труд допринио да муслимани из Србије ове године имају обновљену мисију хаџа.

- Ове године чак имамо и већу квоту, која је сада обезбијеђена за 700 хаџија из Србије и захвални смо на томе - рекао је Јусуфспахић.

Додао је да упућују и повељу признања и захвалности Влади Републике Србије, конкретно Министарству спољних послова, које је у протеклим годинама овластило свог амбасадора у Краљевини Саудијској Арабији, у Ријаду, да буде надлежан за хаџије из Србије.

Исламски празник Курбан Бајрам почиње сутра и траје четири дана.