latinica  ћирилица
15/06/2024 |  14:13 | Аутор: СРНА

Завршени "Дани малине", за најбољи малињак награђен Живко Мићић

У Братунцу је завршен дводневни Међународни сајам пољопривреде, привреде и туризма "Дани малине 2024", а за најбољи малињак у овој општини награђен је Живко Мићић.
Дани малине у Братунцу - Фото: СРНА
Дани малине у БратунцуФото: СРНА

Друга награда припала је Љуби Тришићу, а трећу је, као и лани, освојио Иван Стојановић.

Сајам је окупио рекордних 80 излагача из Републике Српске, Србије, Црне Горе, Италије, Сјеверне Македоније и Федерације БиХ /ФБиХ/.

Осим изложбено-продајног дијела, организован је богат културни програм, те мноштво пратећих садржаја као што су изложба ђачких цртежа о малини, више панел-дискусија о воћарској производњи, брендирању и примјени најновијих технологија и научних достигнућа у тој области.

Као пратећи садржај одржан је Сајам запошљавања у организацији Завода за запошљавање Републике Српске.

Организоване су изложбе, односно припрема и дегустација најбољих колача од малине, затим рибље чорбе и телећег котлића.

Као најљепше уређен проглашен је штанд Расадник "Нешковић" и награђено је породично газдинство Нешковића из братуначког села Побрђе, које има традицију од 106 година бављења баштованством, производњом поврћа, бостана, расада и цвијећа.

Одржана је и традиционална смотра паса свих раса. Власници најљепших расних паса Милоје Аџић из Бајине Баште, Младен Јовановић и Дарко Цвјетиновић из Братунца добили су награде.

У конкуренцији "дијете и пас" побједници са својим љубимцима су Алексеј Вујадиновић, Душан Глишић и Његош Зарић, сви из Братунца.

Проглашени су и награђени власници три најљепша дворишта и балкона у братуначкој општини. За најуређенија дворишта награђени су Драгана Стојшић, Љубица Јовановић и Дејан Кузман, а за најљепши балкон Сања Ђокић, Росанда Лојаница и Милан Радић.

Такође, изабрани су најукуснији и најљепши колачи од малине и награђене су Данијела Милутиновић, Гордана Тодоровић и Бегза Хусић.

Награђена су и по три ученика, у три старосне категорије, за најљепше цртеже о малини.

Представник Организационог одбора "Дана малине" Александар Стевић рекао је Срни да је Сајам оправдао очекивања и да је ефикасно реализован комплетан програм и предвиђени пратећи садржаји.

Он је захвалио излагачима, посјетиоцима и свима који су пружили подршку организовању ове манифестације, те упутио позив да се и идуће године виде на сајму пољопривреде, привреде и туризма у Братунцу.

Организатор "Дана малине" била је општина Братунац уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Привредне коморе Републике Српске.