latinica  ћирилица
15/06/2024 |  18:06 ⇒ 18:50 | Аутор: РТРС

Други дан Међународног фестивала медија: Вукановић покушао да провоцира

Другог дана Међународног фестивала медија одржане су панел-дискусије о теми "Медији и дигитално доба" и "Медији некад и сад".
Требиње - медиа фест - Фото: Уступљена фотографија
Требиње - медиа фестФото: Уступљена фотографија

Подсјећамо, у Требињу је синоћ почео први Међународни фестивал медија, који је окупио око 50 медијских представника из цијелог региона.

Теме фестивала су нове технологије, дигитално и традиционално новинарство, предности и недостаци.

Кроз више панел дискусија, еминентна имена из свијета новинарста, уредници и глумци из региона говоре о актуелним темама и проблемима које се тичу медија и дигиталног доба.

На панелу "Медији и дигитално доба" учествовала је главна уредница РТРС-а Нада Велетић.

Током панела догодио се и мањи инцидент, када је народни посланик Небојша Вукановић покушао да испровоцира Велетићеву тврдећи да као лидер парламентарне листе и посланик није, како каже, минут добио на Јавном сервису.

Покушај провокације није успио и Велетићева је одговорила да Вукановић тражи публику у Народној скупштини и на овом фестивалу, док у телефонским разговорима другачије прича.

- Да нема медијски простор, то је неистина. Неки дан је имао конференцију за новинаре у Требињу, колега је снимао. Овај четвртак је била његова изјава у политичком магазину Печат који ја осам година уређујем - рекла је Велетићева и додала да РТРС преноси све Вукановићеве говоре у Народној скупштини.

Она је рекла да је у неколико наврата разматрала и подношење тужбе против Вукановића.