latinica  ћирилица
15/06/2024 |  19:05 ⇒ 20:52 | Аутор: СРНА

Стаменковски: Отказати фестивал "Мирдита"

Фестивал "Мирдита, добар дан" треба отказати јер подрива уставни поредак и вријеђа национално осјећање, изјавила је данас министар за бригу о породици и демографији Милица Ђурђевић Стаменковски.
Милица Ђурђевић Стаменковски (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr) -
Милица Ђурђевић Стаменковски (Фото: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr)

Стаменковски је истакла да је недопустиво да се на Видовдан у Београду одржи скуп посвећен протежирању вредности које заступа режим Аљбина Куртија, који спроводи терор над српским народом и светињама Српске православне цркве на Косову и Метохији.

Она је навела да садржај овог фестивала дубоко узнемирава јавност у Србији због свог антисрпског и антиуставног карактера, због чега његово одржавање представља и озбиљан безбједносни ризик за грађане.

Указала је да је тај фестивал нема никакве везе са културом и умјетношћу, већ искључиво служи за промоцију интереса лажне косовске државе и њених сепаратистичких институција.

- Једини циљ овог пројекта јесте да понизи државу Србију и српски народ и нашу вишевјековну вјерску и културну баштину на Косову и Метохији представи као дио некаквог косовског културног насљеђа - истакла је Стаменковски, која је и предсједица Српске странке "Заветници".

Према њеним ријечима, током одржавања фестивала "Мирдита" у континуитету се упућују поруке које афирмишу самопроглашену независност, а Србе и Србију третирају као агресорску и злочиначку страну, саопштено је из странке "Заветници".