latinica  ћирилица
17/06/2024 |  09:03 ⇒ 09:46 | Аутор: РТРС

Аудио-визуелни центар Српске: Конкурс за Љетну школу филма истиче сутра (ВИДЕО)

Јавна установа Аудио-визуелни центар Републике Српске заједно са Академијом умјетности у Бањалуци по други пут организује Љетну школу филма, а конкурс за пријаву истиче сутра.
Ања Илић - Фото: РТРС
Ања ИлићФото: РТРС

Љетна школа филма је десетодневна радионица која за циљ има упознавање средњошколаца са аудио-визуелним умјетностима кроз теоретски и практични приступ. Кроз десет дана учесници ће имати прилику да прођу креативни процес од идеје до премијере, а производ ће бити заједно снимљен филм, рекла је за РТРС директорка Аудио-визуелног центра Ања Илић.

- Циљ ове школе је да заинтересујемо младе да упишу Академију умјетности и да крену у филмском правцу. Поносна сам на резултате Аудио-визуелног центра. За ову годину смо расписали 21 конкурс. Ствари се дешавају предвиђеном динамиком и све је више заинтересованих полазника и квалитетних пројеката, а неки наши филмови учествују и на међународним фестивалима - додала је Илићева.

Љетна школа филма биће одржана од 19. до 29. августа ове године у Кампусу Универзитета у Бањалуци.

- Предавачи који ће водити и обучавати полазнике су истакнути професори Академије умјетности у Бањалуци који су стручњаци из области сценарија, режије, продукције, камере и осталих аудио-визуелних дјелатности. Циљна група радионице су средњошколци, од првог до четвртог разреда средње школе - рекла је Илићева.

Пријаве на радионицу се обављају путем Јавног позива, а стручна комисија ће изабрати 25 полазника. Рок за пријаву истиче сутра, 18. јуна.