latinica  ћирилица
17/06/2024 |  17:06 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Током викенда 69 саобраћајних удеса, једна особа погинула

Током викенда, од 14. до 17. јуна, на црногорским путевима евидентирано је 69 саобраћајних удеса, у којима је једно лице смртно страдало, док је шест лица задобило тешке, а 19 лица лаке тјелесне повреде.
Полиција - Фото: СРНА
ПолицијаФото: СРНА

Како је навела Управа полиције Црне ГХоре у истом периоду, припадници саобраћајне полиције су у оквиру репресивних активности поднијели 130 прекршајних пријава, издали 1.010 прекршајних налога, привремено одузели 20 пари регистарских ознака и исто толико возила искључили из саобраћаја.

Слободе су лишена 34 возача због управљања возилом под дејством алкохола, дроге или других психоактивних супстанци и осталих тежих прекршаја из области саобраћаја.

Од тог броја њих 24 лишено је слободе због вожње под дејством алкохола у организму у недозвољеној количини, осам возача је лишено слободе због вожње под дејством опојних дрога или других психоактивних супстанци, и два возача због почињених других тежих прекршаја из области Закона о безбједности саобраћаја на путевима.

Од укупног броја лица лишених слободе, њих осам је лишено слободе у Подгорици, пет у Даниловграду, четири у Никшићу и четири у Пљевљима.