latinica  ћирилица
17/06/2024 |  18:40 ⇒ 18/06/2024 | 10:36 | Аутор: РТРС

Ђурђевић Стаменковски и Шобот у посјети породици Перић: Заједно можемо све (ВИДЕО)

Да је породица најважнији стуб друштва показује самохрана мајка Сњежана Перић из Бањалуке. Након развода, живот јој задаје још један ударац- тешко обољење- карцином . И њега је савладала. Болест је само ојачала у снази да на прави пут изведе четворо дјеце. А није било лако. У њену огромну љубав и преданост према својој породици увјерили су се министарка за бригу о породици и демографију Србије, Милице Ђурђевић Стаменковски и кардиолог Никола Шобот који су посјетили вишечлану породицу Перић.
Посјета породици Перић - Фото: РТРС
Посјета породици ПерићФото: РТРС

Анастасија, Теодора, Милица и Николај снага су мајци Сњежани Перић. Кроз живот, сама са њима, каже, није тешко корачати само када је здравље служи. Преживјела је, каже, карцином, хемотерапије, операцију. Сада је, прича, здрава па је све много лакше захваљујући докторима са ВМА у Београду и УКЦ-а у Бањалуци.

- И надам се да ћемо ставити тачку на ту болест. Да у будућности могу да подржим своју дјецу и наставимо даље да живимо као да ништа није било - истакла је самохрана мајка Сњежана Перић.

Када се сусретнете са људима којима је живот дао велике изазове а видите осмијех на њиховом лицу схватите да нема терета који може да повије врат и савије кичму, поручила је министарка Милица Ђурђевић Стаменковски. Породица Перић је, каже свијетао примјер и инспирација шта све треба да урадимо.

- Министарство за бригу о породици брине о породици у Србији и Српској и дошли смо данас овдје да покажемо. Да ћемо се на конретан начин борити да оснажимо наше породице са обе стране Дрине. И ова порука којом ћемо се руководити и свуда је са поносом истицати јесте да су Српска И Србија једна породица -  нагласила је Ђурђевић Стаменковска

Сњежани је министарка обећала помоћ.

- Ако буде потребна било каква помоћ што се тиче лијечења у Београду да је министарка ту и да изађе у сусрет. И наши доктори као што је Шобот - истакла је Сњежана.

А како би мами олакшао свакодневицу, мали Николај је направио важан договор са министарком.

- Убиједили смо Николаја да сутра крене у обданиште да помогне мајци. То смо обећали пред камерама а послије у Београду код мене. Јесмо ли се договорили? - упитала је министарка.

Николај је кратко одговорио: Јесмо.

Сачувати породичне вриједности један је од задатака дефинисаних и у Декларацији Свесрпског сабора која је недавно потписана у Београду.