latinica  ћирилица
18/06/2024 |  08:29 ⇒ 10:42 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Блискост Србије и Српске нико не може да угрози (ВИДЕО)

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је за РТРС да блискост Србије и Републике Српске нико не може да угрози и да су на Свесрпском сабору потврђени добри односи и заједништво.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

Чубриловић је рекао да би све што се дешавало на Сабору требало да резултира конкретним пословима и да је сада на Министарствима и нижим нивоима власти да крену у реализацију пројеката.

- Декларација усвојена на Сабору вриједиће и трајато онолико колико будемо вјеровали у њу и колико будемо посвећени њеној реализацији, а мислим да ћемо бити - рекао је Чубриловић.

Он је истакао да је подршка Србије видљива у великим инфраструктурним пројектима и да без те подршке поједини пројекти не би били реализовани.

Чубриловић је рекао да је сарадња са Србијом интензивирана у протеклих десет година, али да је Сабор донио додатни импулс.

Чубриловић је најавио да ће у петак у посјети Министарству саобраћаја и веза Српске боравити представници Министарства информисања и телекомуникација Србије са којима ће настојати да унаприједе сарадњу и конкретизују одређене ствари.