latinica  ћирилица
18/06/2024 |  08:32 ⇒ 10:37 | Аутор: СРНА

Орбан: Брисел игнорише стварност и вољу народа

Ново руководство ЕУ задржаће курс наставка сукоба у Украјини и супротстављања Русији, супротно вољи већине Европљана, изјавио је мађарски премијер Виктор Орбан, коментаришући исход неформалног самита ЕУ у Бриселу.
Виктор Орбан  (Фото: EPA-EFE/Szilard Koszticsak HUNGARY OUT) -
Виктор Орбан (Фото: EPA-EFE/Szilard Koszticsak HUNGARY OUT)

- Они игноришу стварност, игноришу исход европских избора и занемарују вољу европског народа. Не треба да будемо наивни, они ће наставити да подржавају миграције и слаће све више новца и оружја за рат између Русије и Украјине - рекао је Орбан на друштвеним мрежама.

Мађарски премијер је напоменуо да су послије избора за Европски парламент странке десне оријентације ојачале, док су љевица и либерали изгубили своје позиције.

- Међутим, умјесто да слушају мишљење бирача, политичари из највеће фракције у Европском парламенту – Европске народне партије - удружили су се са љевицом и либералима - рекао је мађарски премијер, који је присуствовао самиту у Бриселу.

Он је рекао да су они јуче постигли договор и међу собом подијелили канцеларије за управљање ЕУ, пренио је ТАСС.

- Нећемо подлећи томе. Ујединићемо напоре европске деснице, а борићемо се са бирократама, који заговарају миграције и рат - нагласио је Орбан.