latinica  ћирилица
18/06/2024 |  09:31 ⇒ 13:07 | Аутор: РТРС

Кошарац: Интервенционизам ОХР-а и Амбасада САД-а главни рушилачки фактор у БиХ

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац рекао је да су интервенционизам ОХР-а и америчке Амбасаде главни рушилачки и реметилачки фактори у БиХ, због којих је немогуће направити искорак ка функционалнијој и европској БиХ.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Осовина /Кристијан/ Шмит - /Мајкл/ Марфи затровала је унутрашње политичке односе и довела БиХ у озбиљну фазу распадања - истакао је Кошарац.

Он каже да је овај двојац налогодавац политички монтираног процеса против легитимно и легално изабраног предсједника Републике Српске Милорада Додика, који је на уставан начин имплементирао обавезе прописане Уставом.

Кошарац сматра да је једино исправно и могуће рјешење да се фарса пред, како каже, неуставним Судом БиХ оконча ослобађајућом пресудом и одустајањем Тужилаштва БиХ од тог монтираног случаја и да било какво друго рјешење доводи БиХ у озбиљан проблем са несагледивим посљедицама различитих конотација.

Он је нагласио да су представници Републике Српске увијек упозоравали да интервенционизам међународне заједнице, првенствено кроз дјеловање ОХР и нелегитимног високог представника, штети унутрашњим приликама у БиХ и удаљава је од дијалога и унутрашњег договора домаћих политичких актера.

- Под диригентском палицом Шмита и Мафрија, бошњачка политичка структура је одустала од свих договора које смо постигли на европском путу. Ако заиста мисле добро БиХ, рјешење је у затварању ОХР и одласку нелегитимног Шмита, те договору два ентитета и три конститутивна народа у складу са словом Дејтона - поручио је кошарац.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)