latinica  ћирилица
18/06/2024 |  12:08 ⇒ 12:32 | Аутор: СРНА

Нешић: Ускоро споразум са Фронтексом

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић рекао је да очекује да ће споразум са Европском агенцијом за граничну и обалску стражу врло брзо бити спреман.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Нешић је рекао да делегација, коју чине чланови сва три конститутивна народа у БиХ из два ентитета, која преговара са Фронтексом, успјешно сарађује и да је свима циљ боља заштићеност границе БиХ.

- Имам информацију да преговори са Фронтексом теку добром динамиком - рекао је Нешић у Сарајеву гдје је у току сједница Савјета министара.

Он је, коментаришући иницијативу посланика Клуба СДА за његову смјену, а која ће се наћи на Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ у четвртак, 20. јуна, рекао да некоме не одговара када се говори истина.

Нешић је позвао на смјену оних који скрнаве меморијални центар и на одговорност за 79 људи који се налазе у евиденцији ЦИПС-а, а наводно су сахрањени у Сребреници.

- Више пута сам рекао да сам спреман да се поклоним свакој жртви и искажем поштовање, али нисам спреман да се поклоним лажним жртвама. Нисам спреман да скрнавимо било какав споменик или меморијални центар - поручио је Нешић.

Нешић је поручио да га ниједна сила, ни страна ни домаћа, неће натјерати да ћути о истини.