latinica  ћирилица
18/06/2024 |  18:29 | Аутор: СРНА

Инфинити: Наставак покушаја политичке манипулације с циљем нарушавања пословног угледа

Инфинити интернешнел груп и њене чланице најоштрије осуђују одлуку Канцеларије за контролу имовине странаца при Министарству финансија САД да уведу санкције за појединце и компаније које раде и послују у оквиру њихове групације.
Infinity International Group (фото: infinity-group.ba) -
Infinity International Group (фото: infinity-group.ba)

- У питању је наставак покушаја политичке манипулације којима смо изложени већ неколико година у самој БиХ како би се нарушио наш пословни углед и покушало угрозити успјешно пословање на тржиштима неколико земаља - наглашава се у саопштењу за Срну поводом увођења санкција за седам субјеката, те власника Инфинити групе Ђорђа Ђурића и генералног директора компаније "Калдера" Миленка Чичића.

Из Инфинити интернешнел групе констатују да данашњи потез америчке администрације само потврђује да је једини циљ да се оспори вриједност, кредибилитет, успјешни пројекти и квалитет нашег рада с циљем да се пољуља повјерење које су годинама стварали и оправдали код својих пословних партнера.

- Санкције оваквог формата су, прије свега, покушај удара на више од 800 високообразованих радника који свакодневно стварају нову вриједност и доприносе бољем привредном амбијенту у цијелој БиХ - истиче се у саопштењу.

Такође, додају, јасно је да се овим покушава отворити простор конкуренцији из енергетског и ај-ти сектора да остваре јачи утицај на тржишту.

- Због тога ћемо бити принуђени да предузмемо све правне кораке како бисмо заштитили своје пословање и углед који несумњиво имамо у нашој пословној заједници - поручили су из Инфинити интернешнел групе.